Не страшні нам дощ та сльота: як вибрати осіннє взуття

23 жовтня 2024 р. 13:04

23 жовтня 2024 р. 13:04


З наближенням осені стає актуальним оновлення гардероба. Щоб комфортно себе почувати в цей складний сезон, з різкими змінами погоди, варто купити брендове чоловіче взуття — міцне, практичне, якісне. Для цього потрібно знати особливості демісезонних моделей та критерії вибору.

З яких матеріалів краще купити взуття на осінь

Оскільки в цей сезон збільшується кількість опадів, а дороги стають доволі брудними, основні вимоги до матеріалів верхньої частини:

  • непроникність для води;
  • здатність вільно пропускати повітря;
  • збереження тепла.

Традиційно найкращими для демісезонних моделей вважали натуральну шкіру або нубук. Ефектна замша теж була доречною на суху погоду або за умови обробки спеціальними розчинами для надання водовідштовхувальних властивостей. За міцністю, довговічністю та зовнішнім виглядом ці матеріали перевершували синтетичні замінники. Але час не стоїть на місці й зараз найкращими стали саме штучні матеріали, створені з використанням новітніх технологій. З них шиють практичні та стильні осінні кросівки та кеди, доступні за вартістю.

Якщо потрібно, щоб взуття поглинало вологу зсередини та відштовхувало ззовні, варто обрати моделі з мембрани. Це багатошарова тканина, що захищає не лише від потрапляння вологи, а й вітру. Також натуральну шкіру багато виробників успішно замінили на екошкіру, схожу по характеристиках.

В багатьох моделях підкладку зазвичай роблять із тонкого та міцного сітчастого текстилю, що дає ногам дихати, та підсилюють внутрішнім шаром утеплювача. Бажано вибирати універсальні моделі, в яких не жарко і не холодно.

Особливості підошви осіннього взуття

На ранню осінь можна придбати моделі з досить тонкою та плоскою підошвою та невеликими протекторами. Але з похолоданням та дощами ходити в них буде вже некомфортно. Для таких погодних умов підходять кросівки на товстій рельєфній підошві, що захистять і від холоду з землі, і від калюж.

Легкі та елегантні підошви роблять зі спіненого поліпропілену або етіленвінілацетату. Важчі та міцніші — з термогуми або поліуретану. Всі ці матеріали мають необхідний ступінь гнучкості для комфортної ходи. Бажано, щоб взуття було з підсиленою амортизацією, тоді ноги будуть менше травмуватися та стомлюватися.

За розміром осіннє взуття потрібно підбирати з невеликим запасом довжині 0,5 мм. Але воно має щільно прилягати по ширині. Добре, якщо колодка зроблена з врахуванням анатомічної форми ноги. Тоді ходити буде легко та зручно.

Реклама

Не страшні нам дощ та сльота: як вибрати осіннє взуття

Джерело: fastivnews.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua