Ідентифікували військового рф, який вбив місцевого жителя у Мощуні та ще одного поранив

23 жовтня 2024 р. 15:24

23 жовтня 2024 р. 15:24


Ідентифікували та повідомили про підозру військовослужбовцю зс рф, який вбив місцевого жителя у Мощуні та ще одного поранив. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, у березні 2022 року під час окупації села Мощун, Бучанського району, Київської області підозрюваний «патрулював» місцевість разом з двома іншими військовослужбовцями зс рф.

«Вони побачили, як неподалік приватного подвір’я двоє місцевих жителів намагаються загасити вантажний мікроавтобус, що горів. Наблизившись до них, окупант без попередження відкрив вогонь з автоматичної зброї, здійснивши щонайменше п’ять прицільних пострілів. Від отриманих вогнепальних поранень один чоловік помер на місці, інший – отримавши поранення, впав на землю і таким чином залишився живим», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після цього підозрюваний з двома наразі невстановленими військовослужбовцями зс рф залишив місце вчинення злочину.

«Потерпілі місцеві жителі були цивільними особами та не брали участі у збройному конфлікті. У них були відсутні будь-яка зброя, знаряддя чи засоби, що могли б виправдати застосування до них насильства», – додають у повідомленні.

Фото: Офіс Генерального прокурора.

Ідентифікували військового рф, який вбив місцевого жителя у Мощуні та ще одного поранив

Джерело: www.kyivschina24.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua