Люди мають підготуватися, що зима буде дуже важкою — Синєгубов про опалювальний сезон 2023/2024

23 жовтня 2024 р. 19:18

23 жовтня 2024 р. 19:18


Підготовку до опалювального сезону в Харкові та області практично завершено. Однак РФ продовжує обстрілювати об'єкти тепло- та енергопостачання області, тому населення має бути готовим до того, що зима буде важкою.

Про це в ефірі Єдиних новин повідомив сьогодні, 23 жовтня, начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Проводяться роботи з тепло- та енергозабезпечення споживачів міста Харкова, селища Слобожанське Чугуївського району, селищ Пісочин та Солоницівка та села Подвірки Харківського району. Для реалізації цих робіт із резервного фонду державного бюджету передбачено 2,5 млрд гривень", - розповів начальник Харківської ОВА.

За його словами, на даний момент підприємства критичної інфраструктури регіону на 86,3% забезпечені електрогенераторами (1144 одиниці), якими зможуть скористатися під час припинення централізованого енергозабезпечення через обстріли.

"Технічно ми вже підготували до опалювального сезону і місто Харків, і всі інші населені пункти. Звичайно, працюємо над планом Б, бо ворог, зрозуміло, битиме, і вже б'є, по наших енергетичних об'єктах та по об'єктах теплозабезпечення. Тому працюємо над децентралізацією, встановленням модульних котелень із коогенерацією, що дозволяє бути незалежним від електропостачання. Ну і, звичайно, кожен будинок, квартира, ОСББ повинні подумати, яким чином забезпечити собі автономність, тим більше, що уряд надав всі необхідні, фінансові в тому числі, можливості для придбання кредиту під 0% таких установок.

Звичайно, ми на державному рівні робимо все можливе, щоб забезпечити стабільне проходження опалювального сезону, але й люди, як у 2022 та 2023 роках повинні подумати про своє житло, щоб зробити його максимально автономним. Минулої зими ми кілька разів перезапускали опалення і в місті Харков, і в інших населених пунктах, тому це, звичайно, залежить від нас. Але люди мають підготуватись, що зима буде дуже важкою”, - сказав Синєгубов.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

Люди мають підготуватися, що зима буде дуже важкою — Синєгубов про опалювальний сезон 2023/2024

Джерело: VGORODE (Київ)