Митці виступають проти використання їхніх творів для навчання ШІ: причина

23 жовтня 2024 р. 19:20

23 жовтня 2024 р. 19:20


Понад 13 тисяч митців, музикантів та художників виступили проти порушення авторських прав і закликали припинити незаконне використання їхньої творчості для тренування штучного інтелекту.

Про це написали в Associated Press.

Вони підписали колективний лист протесту, який опублікували 22 жовтня.

Серед тих, хто підписав листа — музиканти Б’єрн Ульвеус з ABBA, Роберт Сміт із The Cure, Том Йорк з Radiohead. До них приєдналися лауреат Нобелівської премії з літератури Кадзуо Ішіґуро, автор бестселерів Джеймс Паттерсон та відомі актори, такі як Шон Естін, Джуліанна Мур, Кевін Бейкон і Розаріо Довсон. Композитори, які виступають проти ШІ — Марк Маккензі, Філіп Селвей та інші.

У листі йдеться, що неліцензійне використання робіт відомих людей творчих професій для навчання ШІ є загрозою для існування митців, тому це треба негайно припинити.

Неліцензійне використання творчих робіт для навчання генеративному штучному інтелекту є великою, несправедливою загрозою для засобів існування людей, які стоять за цими роботами, і не повинно бути дозволено

Раніше "Наш Київ" писав, що The Beatles випустили свою останню пісню Now And Then, яку закінчили за допомогою штучного інтелекту.

Штучний інтелект образився на журналіста Washington Post: що сталося

Митці виступають проти використання їхніх творів для навчання ШІ: причина

Джерело: nashkiev.ua