На Київщині виявили будівництво котеджного містечка на приватних землях

23 жовтня 2024 р. 19:26

23 жовтня 2024 р. 19:26


На Київщині виявлено будівництво котеджного містечка на приватних землях в селі Хотів, а також будівництво дороги на комунальних ділянках за межами села Ходосівка. Про це повідомила Державна екологічна інспекція Столичного округу.

За зверненням громадськості щодо численних порушень на території Феодосіївської територіальної громади, Державна екологічна інспекція Столичного округу спільно з представниками Обухівської районної державної адміністрації та за участю представника ГО «Бюро по боротьбі з екологічними злочинами» провели обстеження територій сіл Хотів, Ходосівка та Іванковичі.

«У зверненні громадськості повідомлено про відведення земельних ділянок у приватну власність, а також проведення на них будівельних робіт та знищення насаджень з порушенням екологічного законодавства та інші порушення. Під час обстеження було виявлено будівництво котеджного містечка на землях приватної власності та дороги на землях комунальної власності», — зазначили в інспекції.

Крім того, під час обстеження інспекція виявила засмічення річки Петіль у селі Іванковичі.

Наразі Державна екологічна інспекція Столичного округу перевіряє дотримання вимог природоохоронного законодавства під час відведення земельних ділянок у приватну власність для житлового будівництва.

Фото: ілюстративне

На Київщині виявили будівництво котеджного містечка на приватних землях

Джерело: www.kyivschina24.com