Grand Fest Кам’янець: кагарлицька «Оріяна» серед кращих колективів фестивалю

23 жовтня 2024 р. 22:11

23 жовтня 2024 р. 22:11


4 нагороди привіз хореографічний колектив Кагарлицької школи мистецтв «Оріяна» із XVII міжнародного мистецького фестивалю-конкурсу Grand Fest Кам’янець.

Учасниці та учасники «Оріяни» біля Міського будинку культури в Кам'янці-Подільському Автор: надано Наталією Кукош Учасниці та учасники «Оріяни» біля Міського будинку культури в Кам'янці-Подільському

Фестиваль у древньому місті

З 18 по 20 жовтня в Кам’янець-Подільському міському будинку культури відбувався міжнародний мистецький фестиваль-конкурс Grand Fest Кам’янець. Його учасники демонстрували свої вміння в номінаціях вокальне мистецтво, хореографічне мистецтво та інструментальна музика, образотворче мистецтво, вокал та циркове мистецтво.

Учасники кожної із номінацій виступали блоками, тому ті, хто привіз на фестиваль номери в іншому напрямку, мали змогу подивитися їхні виступи повністю.

Учасниці «Оріяни» перед виступом Автор: надано Наталією Кукош Учасниці «Оріяна» з Кагарлика перед виступом в Кам'янці-Подільському

Юні 33 танцюристи та танцюристки Кагарлицької школи мистецтв разом зі своїми наставницями Наталією Кукош та Аліною Пасько представили на розсуд журі Grand Fest Кам’янець і глядачів 4 номери. Це: «Фінська полька», «Танець-жарт», «Український танок» і «Мазури».

Виступали юні кагарличани в молодшій, середній, підлітковій та змішаній вікових категоріях.

«Конкуренція на фестивалі була високою, — розповідає Наталія Кукош, викладачка хореографії Кагарлицької мистецької школи, одна з керівниць «Оріяни». — Колективи були із різних куточків України: зі Львова, Рівного, Хмельницького та Хмельницької області, Знам’янки — це Кіровоградщина, Южного — Одеська область, зрозуміло, що й із самого Кам’янця-Подільського. Наші діти отримали великий досвід, виступивши на такій сцені. А ми, хореографи, поспілкувалися між собою, обговорили проблеми».

Учасниці «Оріяни» на сцені фестивалю після виступів Автор: надано Наталією Кукош Учасниці «Оріяна» з Кагарлика на фестивалі в Кам'янці-Подільському

Результат кагарличан: 4 номери - 4 нагороди

Хоча суперники в кагарлицької «Оріяни» були серйозні, наші земляки привезли додому 4 нагороди — 2 других та 2 третіх місця.

«Оріяна» виборола:

  • II місце — «Мазури», середня вікова категорія;
  • ІI місце — «Танець — жарт», підліткова вікова категорія;
  • IIІ місце — «Фінська полька», молодша вікова категорія;
  • III місце — «Український танок», змішана вікова категорія.

Як розповіли наставниці «Оріяни», вони не лише взяли участь у непересічному культурному заході, а й побували на екскурсіях чудовими історичними місцями: оглянули пам’ятки Кам’янця-Подільського та відвідали Бакоту на Дністрі.

Під час екскурсії по Кам'янцю-Подільському Автор: надано Наталією Кукош Група учасників «Оріяни» під час екскурсії по Кам'янцю-Подільському

«Педагогічний та учнівський колективи щиро дякують батькам за всебічну допомогу та підтримку нашої участі у фестивалі. Також ми щиро вдячні Кагарлицькому міському голові Олександру Панюті, за допомогу у підвезенні колективу із Києва до Кагарлика», — зазначає Наталія Кукош.

Реклама

Grand Fest Кам’янець: кагарлицька «Оріяна» серед кращих колективів фестивалю

Джерело: kagarlyk.city