Мовна фортеця: кагарлицька Центральна бібліотека - фіналіст конкурсу популяризації української мови

24 жовтня 2024 р. 21:18

24 жовтня 2024 р. 21:18


Кагарлицька Центральна бібліотека стала фіналістом конкурсу «Найкращі практики популяризації української мови в бібліотеках Київщини». 24 жовтня відзнаку, якою було нагороджено заклад, вручили директорці Публічної бібліотеки Кагарлицької громади Лілії Литвин.

Конкурс спрямований на підтримку ініціатив, котрі сприяють розвитку та поширенню української мови серед різних верств населення. Він відбувався у рамках проєкту «Теревені» , організатором якого є депутат Київської облради Георгій Цагареішвілі , який наразі боронить Україну від ворога на фронті.

Відзнаку фіналіста конкурсу для кагарлицької Центральної бібліотеки директорці Публічної бібліотеки Лілії Литвин вручає депутатка Київської обласної ради Марія Шевченко Автор: надане Лілією Литвин Відзнаку фіналіста конкурсу для кагарлицької Центральної бібліотеки директорці Публічної бібліотеки Лілії Литвин вручає депутатка  Київської обласної ради Марія Шевченко

Всього на конкурс було подано 53 заявки, 20 з яких стали фіналістами. Серед них і кагарлицька Центральна бібліотека.

Нагороди фіналістам вручили напередодні Дня української писемності та мови в Київській обласній бібліотеці для дітей за участю мовного омбудсмена Тараса Кременя , керівництва Департаменту культури та туризму Київської обласної військової адміністрації Анни Куценко та Євгенія Самойленка , депутатки Київської обласної ради Марії Шевченко , яка є однією з ініціаторів проєкту «Теревені» .

Розмовний клуб «Українська для всіх» діє в Центральній бібліотеці в Кагарлику з 2022 року. Метою клубу є вдосконалення знань з рідної мови, покращення комунікативних навичок, яке здійснюється за допомогою бесід, діалогів, практичних вправ та ігор. До клубу будь-якої миті можуть долучитися всі бажаючі, незалежно від віку. Заняття проводить Лілія Литвин, директорка бібліотеки, Алла Нечипоренко, кандидатка філологічних наук та вчителі-філологи нашої громади.

Реклама

Мовна фортеця: кагарлицька Центральна бібліотека - фіналіст конкурсу популяризації української мови

Джерело: kagarlyk.city