Заборгованість Білоцерківської громади за спожиті теплоносії складає 130 мільйонів гривень

25 жовтня 2024 р. 08:07

25 жовтня 2024 р. 08:07


Заборгованість Білоцерківської громади за спожиті теплоносії складає 130 мільйонів гривень. Секретар Білоцерківської міської ради розповів про початок опалювального сезону у громаді. Відповідне повідомлення опубліковано на ресурсах міської ради Білої Церкви.

24 жовтня відбулась пресконференція секретаря Білоцерківської міської ради Володимира Вовкотруба. Зокрема він розповів, що заборгованість у споживачів громади за теплоносії складає 130 мільйонів гривень. Сама ж вартість теплоносіїв, які споживають усі категорії споживачів, у день складає близько 5 мільйонів гривень.

Заборгованість Білоцерківської громади за спожиті теплоносії складає 130 мільйонів гривень

Під час події посадовець розповів про старт опалювального сезону в громаді. 15 жовтня тепло отримали лікарські заклади, а вже 22 жовтня було прийнято рішення подати теплопостачання до житлового фонду.

Секретар повідомив про те, що в місті працює 66 котелень з 72. Через це деякі будинки не отримують опалення. Посадовець розповів, що у громади є проблеми з інфраструктурою, які не були вирішені до початку опалювального сезону. Їх обіцяють вирішити протягом 2-3 тижнів.

Згідно з повідомленням, на опалення очікує 41 будинок з фондів ЖЕК, 3 будинки з-поміж житлово-будівельних кооперативів та 50 будинків з ОСББ.

Також із державного бюджету було виділено 178,2 мільйона гривень для Білоцерківської громади на забезпечення житлом пільгових категорій громадян.

Одним із питань, яке було піднято на пресконференції − безкоштовне харчування учнів школи. 15 жовтня відбулися засідання сесії та виконкому міської ради, де було ухвалено рішення щодо безкоштовного гарячого харчування учнів початкових класів.

«Депутати міської ради затвердили субвенцію у сумі 15,1 млн грн, яка надійшла з державного бюджету для забезпечення цих потреб. Уже з 16 жовтня всі заклади освіти нашої громади комунальної власності розпочали безкоштовно харчувати всіх дітей 1-4 класів. Їх налічується близько 7 тисяч», – зазначив Володимир Вовкотруб.

Тепер є потреба збільшити штат працівників, які забезпечуватимуть організацію харчування в навчальних закладах.

Фото: ілюстративне, Білоцерківська міська територіальна громада

Заборгованість Білоцерківської громади за спожиті теплоносії складає 130 мільйонів гривень

Джерело: www.kyivschina24.com