«Дія» анонсувала запуск 6 нових сервісів: що потрібно знати фастівчанам

25 жовтня 2024 р. 13:06

25 жовтня 2024 р. 13:06


У застосунку "Дія" незабаром стануть доступними шість нових сервісів. Серед них — «еАкциз», швидке пересилання документів, відображення дозволу на зброю, Дія.Підпис для юридичих осіб, сервіси для бізнесу в комплексі «е-Підприємець», оповіщення про проблеми зі зв'язком.

«Майже щотижня запускаємо сервіси в «Дії» та постійно працюємо над розробкою нових. Скоро в застосунку зʼявляться ще 6 сервісів, на які ви чекали та про які постійно писали в коментарях», — коментує Михайло Федоров.

  • відображення інформації про зброю і дозволи на володіння нею . За потреби користувачі зможуть замовити в застосунку витяг з Єдиного реєстру зброї;
  • «еАкциз» , що дозволить перевірити легальність алкоголю або тютюну через сервіс держпослуг, — відомості про продукцію будуть в електронній системі;
  • мультишеринг, за допомогою якого українці відправлятимуть копії одразу кількох документів, довідки пересилатимуться у кілька кліків;
  • сервіси для бізнесу в комплексі «е-Підприємець» . Триває робота над цифровізацією декларацій та ліцензій для бізнесу. Наприклад, ліцензії на виконання протипожежних робіт;
  • оповіщення про проблеми зі зв’язком. У випадку знеструмлень можна буде повідомити про це, щоб регулятор міг вирішити ситуацію;
  • «Дія.Підпис» для юридичних осіб. Він працюватиме як звичайний «Дія.Підпис», але має спростити й прискорити роботу установ і компаній.

Федоров зазначив, що частину сервісів запустять вже незабаром. Водночас щодо решти, за словами міністра, поки «розвʼязують бюрократичні питання».

  • Єдиний реєстр зброї в Україні розпочав роботу 23 червня 2024 року. Його мета — посилити контроль за обігом вогнепальної зброї та спростити процес її оформлення. За результатами опитування МВС України та Мінцифри в «Дії» у 2022 році, майже 59% респондентів хотіли мати зброю для особистого захисту.
  • У жовтні 2024 український уряд ухвалив нормативні документи для регулювання використання системи «еАкциз». Очікується, що вона стане ключовим інструментом боротьби з контрабандою. Закон про запровадження електронної марки акцизного податку президент підписав у липні.
  • Запуск комплексної послуги «е-Підприємець» У «Дії» уряд підтримав у листопаді 2023 року. Тоді пресслужба застосунку анонсувала, що в одній послузі буде все для започаткування бізнесу — від реєстрації ФОП до відкриття банківського рахунку.

Нагадаємо, у застосунку "Дія" з'явилися три нові документи . Зокрема додали свідоцтва про шлюб, розірвання шлюбу та зміну імені.

Реклама

«Дія» анонсувала запуск 6 нових сервісів: що потрібно знати фастівчанам

Джерело: fastivnews.city