Бійки за піщаний “бізнес” під Києвом: поліція вилучила техніку “Мостобуду”, але вона раптово зникла

25 жовтня 2024 р. 17:11

25 жовтня 2024 р. 17:11


Скандальний бізнес та земельну ділянку пов’язують з компанією “Мостобуд” ексрегіонала Володимира Продивуса.

23 жовтня у межах кримінального провадження поліція вилучила дві вантажівки з піском та навантажувач “мостобудівців” по вул. Промислова у столичному Голосієві, пише СтопКор, журналісти якого й помітили зникнення арештованого майна. Кажуть, що техніку поліція опломбувала та залишила на майданчику для зберігання під зобов’язання власників – ТОВ “Віпек” (бенефіціар – Сергій Шапран, якого медіа називають новим піщаним партнером Продивуса).

Кажуть також, що ці ж машини, які потрапили під арешт, дивним чином поїхали працювати на майданчику “Юніграну”, де навантажувач продовжує роботу, завантажуючи щебінь. А кран, яким вивантажували пісок з барж, за попередньою інформацією, перетягують під Дарницький міст, де ділянка по вул. Баренбойма теж певний час перебувала в оренді “Мостобуду” Продивуса.

Техніці дали піти. Правоохоронці заплющили очі, фактично граючи “і нашим, і вашим”. Нібито й вилучили, зупинили протиправну діяльність – молодці! І разом з тим сильного урону шахраям не нанесли. Знаряддя злочину благополучно покинули місце злочину. Так і “зливаються” гучні справи”, – коментує волонтер та координатор ВГО “Стоп корупції” Роман Бочкала.

Перевалка та видобуток піску на вулиці Промислова в Голосіївському районі Києва активно запустились наприкінці 2015-го – на початку 2016 років. Саму територію ще в “нульових” передали в оренду підприємству ПАТ “Мостобуд” Володимира Продивуса – нібито для розміщення промислової бази. У 2018 році влада скасувала документи на оренду та повернула собі ділянку. Справа дійшла до Верховного Суду, який ухвали рішення., що це земля міста та не перебуває в оренді.

Раніше “ВК” розповідав, що у Голосієво працювали баржа Р-543 та буксир БМ-8, які здійснювали незаконне розвантаження піску. Небайдужі громадяни викликали поліцію, яка прибула на місце події та тимчасово зупинила роботи.

Бійки за піщаний “бізнес” під Києвом: поліція вилучила техніку “Мостобуду”, але вона раптово зникла

Джерело: bigkyiv.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua