У Фастівській громаді створили чат-бот «АнтиКор»

25 жовтня 2024 р. 19:19

25 жовтня 2024 р. 19:19


У Фастівській громаді створили чат-бот «АнтиКор» для інформування громадян і збору повідомлень про корупційні прояви. Про це повідомила керівниця проєкту «Розбудова громади майбутнього: ефективне самоврядування без корупції» Тетяна Авксентюк під час  апаратної наради.

За її словами, п роєкт «Розбудова громади майбутнього: ефективне самоврядування без корупції», що реалізовувався в громаді протягом березня-жовтня 2024 року, наближається до завершення.

У Фастівській громаді створили чат-бот «АнтиКор»

Тетяна Авксентюк зазначила, що за цей період було проведено опитування мешканців громади та семінарські заняття для працівників медичних і освітніх установ, посадовців місцевого самоврядування, керівників комунальних підприємств і представників учнівського самоврядування.

Крім того, було розроблено Антикорупційний кодекс Фастівської громади, в межах якого отримано рекомендації від експертів. Обговорення Кодексу відбулося в населених пунктах старостинських округів та у Фастові. Наступний етап – обговорення документа як проєкту рішення і винесення його на розгляд депутатів міської ради.

У Фастівській громаді створили чат-бот «АнтиКор»

Також, в рамках проєкту розпочалася робота над формуванням мережі уповноважених осіб з антикорупційної діяльності. Та підготовлено низку пропозицій до законодавства для посилення відкритості та доброчесності в органах місцевого самоврядування.

Зазначається, що проєкт реалізується Фастівською міською радою у співпраці з громадською організацією «Агенція європейського розвитку та інновацій» в межах проєкту Ради Європи «Посилення багаторівневого врядування, демократії та прав людини на місцевому рівні в Україні».

Фото: ілюстративне, Фастівська міська рада.

У Фастівській громаді створили чат-бот «АнтиКор»

Джерело: www.kyivschina24.com