У всіх районах Києва створять спортивні маршрути: деталі

25 жовтня 2024 р. 19:20

25 жовтня 2024 р. 19:20


У всіх районах столиці створять спортивні маршрути. Про це повідомила заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олена Говорова.

Спортивні маршрути будуть кільцевими та пролягатимуть в усіх районах Києва, щоб усім мешканцям і гостям міста було зручно ними користуватися.

На кожному з маршрутів встановлять дошку з інформацією (протяжність, рівень складності, час подолання тощо) та необхідні вказівники. Маршрути будуть оснащені аудіогідом українською та англійською мовами, щоб люди могли дізнатися цікаві факти про місця, які пробігають чи проїжджають. Прослухати аудіогід можна буде зчитавши QR-код з інформаційної дошки на початку маршруту.

Також планують встановити майданчики фізичної активності, щоб люди могли займатися спортом під час прогулянки чи пробіжки. Усю навігацію виконають за кошти партнерів. Водночас комунальне підприємство “Спортивний комплекс” слідкуватиме за тим, щоб усі вказівники були в доступному форматі.

Під час облаштування маршрутів будуть дотримуватися принципів безбар’єрності. Зокрема, планують зробити мнемосхеми, що допоможуть людям із порушеннями зору. А для зручності людей із порушеннями слуху необхідно перекласти аудіогіди жестовою мовою.

Усього запланували та вже опрацювали з біговою спільнотою столиці 16 маршрутів, у 2024 році планують запустити 3 — в Голосіївському та Подільському районах. Інформацію про спортивні маршрути розмістять у Туристичному-культурному хабі.

Раніше “Наш Київ” вже писав, що у столиці на місяць обмежать рух транспорту Броварським проспектом .

У Голосіївському парку з'явилась нова екостежка: фото та маршрут

У всіх районах Києва створять спортивні маршрути: деталі

Джерело: nashkiev.ua