До кінця року мають запустити три спортмаршрути в Голосіївському та Подільському районах

25 жовтня 2024 р. 20:47

25 жовтня 2024 р. 20:47


У всіх районах столиці створять спортивні маршрути, повідомила заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олена Говорова.

У 2024 році планують запустити 3 маршрути – в Голосіївському та Подільському районах. Інформацію про спортивні маршрути розмістять у Туристичному-культурному хабі.

«Усього ми запланували та вже опрацювали з біговою спільнотою Києва 16 маршрутів. На кожному з них встановлять дошку з інформацією про нього (протяжність, рівень складності, час подолання тощо) та необхідні вказівники. Маршрути будуть оснащені аудіогідом українською та англійською мовами, щоб люди могли дізнатися цікаві факти про місця, які пробігають чи проїжджають. Щоб прослухати аудіогід, треба зчитати QR-код з інформаційної дошки на початку маршруту», – зазначила Говорова.

На маршрутах також планують встановити майданчики фізичної активності, щоб за бажання люди могли займатися спортом під час прогулянки чи пробіжки. Усю навігацію на маршрутах виконають за кошти партнерів. Водночас КП «Спортивний комплекс» слідкуватиме за тим, щоб усі вказівники були в доступному форматі. Мнемосхеми, заплановані на початку маршрутів, допоможуть користуватися ними людям із порушеннями зору. Також для зручності людей із порушеннями слуху, ймовірно,  буде переклад аудіогіду жестовою мовою.

До слова, спортсмени-олімпійці отримали грошові винагороди від Києва: за “золото” – майже 2,5 млн грн.

До кінця року мають запустити три спортмаршрути в Голосіївському та Подільському районах

Джерело: bigkyiv.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua