Студентка політеху розробила модульні укриття подвійного призначення «під ключ»

25 жовтня 2024 р. 22:33

25 жовтня 2024 р. 22:33


Про це розповіли в КПІ ім. Ігоря Сікорського.

У КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся фінал V Всеукраїнського конкурсу наукових робіт з міжнародною участю «Інтелект молоді. Раціональне природокористування та сучасні енергоефективні технології». Цього року конкурс вийшов на новий рівень: розширив географію учасників і збільшив кількість партнерів — представників провідних українських підприємств та бізнесу, що готові підтримувати, навчати й працевлаштовувати талановиту молодь України.

Цього року в конкурсі взяло участь 40 учасників — талановитих студентів, аспірантів і молодих учених не тільки з України, а й з усього світу: Канади, Китаю, Польщі, Словаччини.

Серед авторів найкращих робіт і переможців є  – Наталія Болотюк, студентка Навчально-наукового інституту енергозбереження та енергоменеджменту (НН ІЕЕ) КПІ ім. Ігоря Сікорського. Дівчина представила власний проєкт модульних укриттів — споруд подвійного призначення, що здатні врятувати й зберегти життя людей під час масованих ракетних атак. Такі укриття — економічні, прості в монтажі, виготовляються в найкоротші строки й можуть бути встановлені «під ключ».

Варто додати, що конкурс став уже традиційним, адже бере свій початок ще з 2015 року, коли з ініціативи науково-технічної спілки хіммотологів був проведений уперше. Втім з року в рік конкурс виходить на новий рівень, розширює географію, збільшує кількість учасників і наукових проєктів.

Студентка політеху розробила модульні укриття подвійного призначення «під ключ»

Джерело: bigkyiv.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua