На обороноздатність країни Переяславська громада виділила майже пів мільйона: кому підуть гроші?

26 жовтня 2024 р. 13:16

26 жовтня 2024 р. 13:16


Загалом 470 тисяч гривень виділили з бюджету Переяславської громади на виконання запитів від командування військових частин, які надійшли до міськради останнім часом. Рішення про розподіл коштів за призначенням ухвалили депутати на жовтневій сесії, інформує Переяслав . City.

Депутати Переяславської міськради погодили внесення відповідних змін до Програми забезпечення організації заходів та робіт з територіальної оборони місцевого значення в межах громади та фінансової підтримки на матеріально-технічне забезпечення виконання бойових завдань військовою частиною Сил територіальної оборони у 2024 році під час сесійного засідання 22 жовтня.

1. Із зазначеної суми кошти у вигляді субвенції передадуть з місцевого до державного бюджету на підтримку Сил оборони:

  • 150 тис грн – для закупівлі супутникового зв’язку Старлінк та супутнього обладнання для потреб військового окремого загону безпілотних систем спеціального призначення окремої артилерійської бригади Національної гвардії України.

2. Із зазначеної загальної суми наступні кошти у вигляді субвенції передадуть з місцевого до бюджету Бориспільського району:

  • 70 тис грн – для придбання антени із забезпечення керування БпЛА військовій частині
  • 250 тис грн – для забезпечення вирішення нагальних завдань місцевого значення щодо заходів та роботи з територіальної оборони, на придбання апаратури для передавання радіосигналу.

А загалом за неповний 2024 рік з місцевого бюджету ми виділили на допомогу захисникам понад 15 мільйонів гривень, – наголосив міський голова Вячеслав Саулко .

Реклама

На обороноздатність країни Переяславська громада виділила майже пів мільйона: кому підуть гроші?

Джерело: pereiaslav.city