Технопарк переяславських комунальників оновиться спецтехнікою на понад два мільйони: триває тендер

26 жовтня 2024 р. 15:05

26 жовтня 2024 р. 15:05


Переяславське ВУКГ 25 жовтня оголосило про закупівлю машини для цивільного будівництва – котка дорожнього. Очікувана вартість спецтехніки – 1 млн 600 тис грн. Про це інформує Переяслав .City.

Задля забезпечення стабільної роботи комунального підприємства міськради на сесії 22 жовтня депутати ухвалили рішення про внесення змін до Програми фінансової підтримки ВУКГ на 2024 рік. І ВУКГ вже почало освоювати ці кошти, оприлюднивши тендер на ресурсі закупівель Прозоро.

Сесійним рішенням оновили перелік придбань для комунальників. Йдеться про те, щоб шляхом збільшення статутного капіталу підприємства закупити нове обладнання до кінця року. Задля цього були внесені зміни до місцевого бюджету щодо перерозподілу коштів для основних розпорядників. Таким чином комунальники мають придбати:

  • дві роторні косарки – 144 тис. грн.

На таку суму зменшать бюджетні призначення загального фонду для відділу капітального будівництва на поточні видатки на благоустрій, а саме за рахунок економії електроенергії щодо забезпечення функціонування мереж вуличного освітлення .

  • дорожній коток – 1 млн 600 тис грн.
  • причіп для перевезення котка – 478,5 тис грн.

Ці понад два мільйони гривень громада отримала завдяки перевиконанню доходів і таким чином спрямувавши ці кошти до бюджету розвитку. Тож суму в 2 078 500 гривень відділ капітального будівництва спрямує трансфертом на збільшення статутного капіталу ВУКГ для таких придбань.

Реклама

Технопарк переяславських комунальників оновиться спецтехнікою на понад два мільйони: триває тендер

Джерело: pereiaslav.city