У Кропивницькому віддали останню шану загиблим Героям

03 вересня 2024 р. 14:46

03 вересня 2024 р. 14:46


58

Сьогодні, 3 вересня, містяни провели в останню дорогу двох Героїв-захисників — штаб-сержанта Ігоря Ткаліча і сержанта Валерія Штомпеля, які віддали своє життя за свободу і незалежність рідної землі.

Про це повiдомляє мiська рада, iнформує Златопiль .

Ігор Ткаліч народився 19 червня 1973 року у Кропивницькому. Навчався у загальноосвітній школі №8 та №24. Закінчив машинобудівний технікум. Свою трудову діяльність розпочав на заводі «Гідросила».

Військову строкову службу проходив у прикордонних військах. Закінчив школу сержантів. Служив в Одеській області на кордоні з Молдовою. Після служби повернувся до Кропивницького та працював на різних підприємствах міста.

Із 2014 року брав безпосередню участь в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях, служив в окремому мотопіхотному батальйоні Збройних Сил України.

Нагороджений відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції», нагрудним знаком «Козацький хрест» III ступеню, відзнакою Православної церкви України «За жертовність і любов до України», відзнакою Кіровоградської обласної ради, відомчими нагородами.

Із початком повномасштабного вторгнення росії на територію України продовжив захищати батьківщину. Служив на посаді старшого техніка механізованої роти. Виконував бойові завдання на найгарячіших напрямках в Донецькій, Херсонський, Миколаївський, Харківський та інших областях. Був відзначений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «За взірцевість у військовій службі» ІІІ ступеня, відзнаками командування частини.

Штаб-сержант Ігор Ткаліч загинув 26 серпня 2024 року у Харківській області, при виконанні службових обов’язків, завдань необхідних для забезпечення оборони України, захисту населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.

Він був дуже відповідальною, щирою, порядною людиною, надійним другом та побратимом, завжди готовим прийти на допомогу. Без рідної людини залишились мати, батько, брат, дружина, донька та син захисника.

Валерій Штомпель народився 04 червня 1975 року у Кропивницькому. Навчався в загальноосвітній школі №14. Закінчив Кропивницьке вище професійне училище №9 за спеціальністю «електромонтер».

Пройшов військову строкову службу у місті Чигирин Черкаської області. Повернувшись після служби додому, Валерій Штомпель пішов працювати на завод «Гідросила». Більше 20 років його трудової діяльності пов’язано з цим підприємством. Уже працюючи в колективі, закінчив Одеський електротехнікум зв`язку. Працював старшим електромонтером, був справжнім майстром своєї справи, професіоналом, який завжди підтримає та дасть слушну пораду. У вільний час займався спортом: волейболом, тенісом.

У січні 2024 року Валерій Штомпель приєднався до лав Збройних Сил України та став боронити рідну землю від російських загарбників.

Служив на посаді стрільця-зенітника зенітного ракетно-артилерійського взводу роти вогневої підтримки.

Сержант Валерій Штомпель прийняв свій останній бій 28 серпня 2024 року в районі населеного пункту Кудіївка Харківської області.

В пам’яті рідних, друзів, колег він назавжди залишиться надійним товаришем, щирою, дуже доброю, скромною, порядною людиною. У захисника залишилася племінниця.

Панахиду за загиблими відслужив Архієпископ Кропивницький та Голованівський ПЦУ Марк.

У Кропивницькому віддали останню шану загиблим Героям

У Кропивницькому віддали останню шану загиблим Героям

У Кропивницькому віддали останню шану загиблим Героям

Джерело: zlatopil.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua