Жителя Кiровоградщини судили за вiдмову вiд повiстки

05 вересня 2024 р. 17:04

05 вересня 2024 р. 17:04


6

В Олександрiї чоловiка судили за те, що вiдмовився брати повiстку.

Про це йдеться в Єдиному реєстрi судових рiшень, iнформує Златопiль .

Вiйськовозобов`язаний був викликаний для проходження вiйськово-лiкарської комiсiї та визнаний придатним до вiйськової служби.

Чоловiк прибув за викликом та вiдмовився отримувати мобiлiзацiйне розпорядження та повiстку, про що склали акт про вiдмову та написав заяву на iм`я начальника.

Працiвниками, було доведено iнформацiю про наслiдки ухилення вiд призову за мобiлiзацiєю та передбачену ст. 336 КК України кримiнальну вiдповiдальнiсть.

Чоловiк не з`явився протягом 24 годин для вiдправки за повiсткою до вiйська для проходження вiйськової служби за загальною мобiлiзацiєю.

Суд визнав, що своїми умисними, протиправними дiями вiн допустив ухилення вiд призову на вiйськову службу пiд час мобiлiзацiї на особливий перiод. Таким чином вiн здiйснив ухилення вiд призову на вiйськову службу пiд час мобiлiзацiї.

Допитаний у судовому засiданнi обвинувачений свою вину визнав у повному обсязi. Пояснив, що вiн дiйсно вчинив iнкримiнований йому злочин у спосiб, в час та за обставин, зазначених в обвинувальному актi. Зазначив, що щиро розкаюється у вчиненому.

Обставинами, що пом`якшують покарання обвинуваченого, згiдно зi ст. 66 КК України, суд визнає щире каяття, оскiльки обвинувачений визнає свою вину, дає правдивi показання, щиро жалкує про вчинене, негативно оцiнює свої дiї.

Суд вирiшив визнати його винним у вчиненнi кримiнального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України та призначити йому покарання у видi 3 рокiв позбавлення волi.

На пiдставi ст. 75 КК України ОСОБА_4 , звiльнити вiд вiдбування покарання з випробуванням, з iспитовим строком 2 роки.

Та покласти на нього такi обов`язки: перiодично з`являтися для реєстрацiї до уповноваженого органу з питань пробацiї; повiдомляти про змiну мiсця проживання, роботи або навчання.

Жителя Кiровоградщини судили за вiдмову вiд повiстки

Жителя Кiровоградщини судили за вiдмову вiд повiстки

Джерело: zlatopil.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua