На Кіровоградщині активізувались дровʼяні шахраї

17 жовтня 2024 р. 16:38

17 жовтня 2024 р. 16:38


У мережі Facebook на сторінках місцевих груп Кіровоградської області аферисти викладають оголошення про продаж дров з лісництв. З початку жовтня таких оголошень зʼявляється все більше. Про це повідомили у ДП "Ліси України".

Повідомляється , що працівники філій і лісництв ДП "Ліси України" ніколи не викладають приватні оголошення у соціальних мережах. Уся інформація про купівлю дров виходить на офіційній Facebook сторінці Центрального лісового офісу. На жаль, оборудки з дровами явище не рідкісне. Все частіше шахраї починають працювати у передопалювальний період, коли починається ажіотаж на купівлю дров. А люди «ведуться» на вигідні умови і привабливу ціну.

"Щоб не стати жертвою аферистів, памʼятайте:⁃ якщо ви бачите оголошення у соцмережах з ціною, нижчою ринкової - це шахрайська схема, або незаконно заготовлена деревина, тобто вкрадена!⁃ якщо дрова просять оплатити на сумнівні онлайн-гаманці чи за дивним посиланням - це шахраї!⁃ якщо ще й заманюють акціями - точно обман.У лісництвах ДП "Ліси України" дрова відпускаються за затвердженими сталими цінами. Ціна одного кубометра встановлюється залежно від групи: твердолистяні, хвойні, м`яколистяні. А щоб замовити дрова потрібно звернутись безпосередньо у лісництво чи філію і написати заяву, згідно якої лісівники формують договір та видають рахунок на оплату.Крім того, у лісництвах Кіровоградщини діє самовивіз. Тож усі умови, про які пишуть аферисти у фейсбук, не співпадають із законним способом оформлення дров.Просимо бути обачними, ретельно перевіряти інформацію і купувати дрова офіційно і безпечно у філіях ДП "Ліси України"", - йдеться у повідомленні.

єдині офіційні контакти філій, за якими можна звернутись для замовлення дров у Кіровоградській області:

- Філія "Голованівське лісове господарство" +380975561299

- Філія "Оникіївське лісове господарство" +380504870688

- Філія "Чорноліське лісове господарство" +380991970212

На Кіровоградщині активізувались дровʼяні шахраї

Джерело: dozor.kr.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua