Байден оголосив, що виходить із президентських перегонів

22 липня 2024 р. 08:46

22 липня 2024 р. 08:46


Президент США Джо Байден в неділю, 21 липня, оголосив про завершення своєї передвиборчої кампанії.

«Для мене було найбільшою честю в моєму житті служити вам як президент. Хоча я мав намір балотуватися на переобрання, я вважаю, що в інтересах моєї партії та країни я повинен відмовитися від висування і зосередитися виключно на виконанні своїх обов’язків президента протягом терміну, що залишився», – заявив президент США.

Він також повідомив, що пізніше цього тижня звернеться до громадян США, щоб розповісти «більш детально про своє рішення».

Наприкінці червня відбулися дебати між Джо Байденом і Дональдом Трампом. На думку багатьох виборців, вони виявилися провальними для чинного президента.

Після цього прихильники Байдена припустили, що йому доведеться знятись з виборів. Зростала кількість демократів, які закликали Байдена відмовитися від участі у виборах.

Водночас у штабі президента наголошували, що він не виходить із перегонів. Сам Байден також казав, що має намір перемогти.

17 липня стало відомо, що 81-річний Джо Байден захворів на COVID. Повідомлялося, що він перебуватиме в резиденції в штаті Делавер, де виконуватиме свої обов’язки в самоізоляції.

Байден оголосив, що виходить із президентських перегонів

Джерело: ua.krymr.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua