Зеленський візьме участь у «Рамштайні»

06 вересня 2024 р. 08:13

06 вересня 2024 р. 08:13


Президент України Володимир Зеленський 6 вересня візьме участь у засіданні так званої групи «Рамштайн», об’єднання країн-постачальників зброї в Україну, повідомляє німецьке видання Spiegel.

Очікується, що під час зустрічі міністрів оборони на авіабазі США в Рамштайні на заході Німеччини Зеленський наполягатиме на збільшенні обсягів та номенклатури постачання зброї, зокрема ракет великої дальності та засобів протиповітряної оборони, повідомив Spiegel 5 вересня.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну у 2022 році Сполучені Штати зібрали союзників-однодумців на авіабазі в німецькому Рамштайні. Союзникам вдалося створити групу з приблизно 50 країн, які регулярно зустрічаються, щоб відповідати запитам Києва на постачання необхідної для захисту від російської агресії зброї.

Раніше американське видання Politico повідомило, що представники української влади у Вашингтоні готуються представити посадовцям національної безпеки США список далекобійних цілей у Росії, які, на їхню думку, можуть вразити Сили оборони, якщо буде скасовано обмеження на використання зброї.

Після чергової масованої атаки український президент Володимир Зеленський вкотре закликав партнерів України зняти обмеження щодо далекобійності західною зброєю.

Однак Вашингтон заявив, що політика щодо використання американської зброї для ударів усередині Росії не змінилася і він не дозволяє Україні використовувати її.

За даними аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW), в Росії є щонайменше 250 військових об’єктів у зоні дії наданих США ракет ATACMS.

Зеленський візьме участь у «Рамштайні»

Джерело: ua.krymr.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua