Віцепрем’єр Сербії запевнив Путіна, що країна є союзником Росії

06 вересня 2024 р. 08:41

06 вересня 2024 р. 08:41


Віцепрем’єр-міністр Сербії Александар Вулін запевнив президента РФ Володимира Путіна, що Белград є союзником, а також стратегічним партнером Москви. Про це він сказав 4 вересня на зустрічі, що відбулася на полях економічного форуму у Владивостоку.

Вулін також заявив, що Сербія «ніколи не стане членом НАТО, ніколи не запровадить санкції проти Російської Федерації та ніколи не дозволить реалізовувати будь-які антиросійські дії зі своєї території».

Зустріч відбулася після того, як Європейський союз указував Сербії, що підтримка зв’язків із Москвою під час повномасштабної війни Росії проти України несумісна з цінностями блоку та зусиллями Сербії приєднатися до ЄС.

Минулого тижня президент Сербії Александар Вучич, виступаючи в Празі на міжнародному безпековому форумі Globsec, відкинув твердження, нібито він підтримує тісні зв’язки з російським президентом Володимиром Путіним, а також запевнив учасників, що його країна не є «троянським конем» Москви в Європі.

Як заявив Вучич, він не розмовляв із Путіним уже два з половиною роки – з моменту російського повномасштабного вторгнення в Україну. Він також зазначив, що Сербія не «сидить на двох стільцях» і перебуває на шляху вступу до ЄС.

Віцепрем’єр Сербії запевнив Путіна, що країна є союзником Росії

Джерело: ua.krymr.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua