США запровадили нові санкції для обмеження експорту газу з Росії

06 вересня 2024 р. 13:07

06 вересня 2024 р. 13:07


Державний департамент США запровадив санкції проти двох компаній та двох суден, пов’язаних з експортом скрапленого природного газу у межах російського проєкту «Арктик СПГ 2» (Arctic LNG 2), який вже знаходиться під обмеженнями, йдеться у відповідній заяві на офіційному сайті американського відомства.

У Держдепі акцентували, що обмеження стосуються компаній Gotik Energy Shipping Co і Plio Energy Cargo Shipping OPC PVT LTD .

Gotik і Plio Energy – зареєстрований власник і комерцій менеджер судна для транспортування скрапленого природного газу – New Energy . Ще одне судно, яким управляє та яке експлуатує Plio Energy, є Mulan .

Речник Держдепу Метью Міллер пояснив, що New Energy використовувала оманливі практики судноплавства.

Зокрема, за його словами, компанія відключила свою автоматичну системи ідентифікації, для завантаження вантажу з підсанкційного проєкту «Арктик СПГ 2», перевантажуючи товар із судна на судно LNG/C Pioneer, яке було заблоковане США 23 серпня 2024 року.

У заяві додали, що санкції запровадили у відповідь на повномасштабну війну Росії проти України, щоб збільшити глобальні енергетичні важелі впливу на РФ.

Раніше, 4 вересня, Міністерство фінансів внесло до санкційного списку 10 людей та дві організації в рамках «скоординованої відповіді спроби Москви зловмисно впливати на президентські вибори в США 2024 року».

1 вересня президент України Володимир Зеленський розповів, що Україна запровадила нові санкції проти 150 суб’єктів у Росії та колаборантів.

США запровадили нові санкції для обмеження експорту газу з Росії

Джерело: ua.krymr.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua