Зеленський: Росія втратила на Курщині близько 6 тисяч солдат

06 вересня 2024 р. 14:01

06 вересня 2024 р. 14:01


Росія втратила близько 6 тисяч солдатів вбитими та пораненими за місяць операції Збройних сил України в Курській області, заявив президент України Володимир Зеленський на засіданні контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн».

За словами президента, саме завдяки цій операції немає жодної загрози наступу РФ на Суми. Зараз Україна контролює 1 300 кв. км російської території – це понад сотня населених пунктів.

Напередодні Зеленський в інтерв’ю американському телеканалу NBC News заявив, що Збройні сили України під час операції у Курській області взяли у полон понад 600 російських військовослужбовців.

Раніше повідомлялося, що операція мала на меті покращити позицію Києва у разі мирних переговорів. Аналітики також припускають, що операція спрямована на те, щоб донести до росіян серйозність неспровокованого вторгнення в Україну.

Це стало першим іноземним вторгненням на територію Росії з часів Другої світової війни.

На запитання про те, чи буде Україна прагнути захопити більше території Росії, Зеленський відповів NBC: «Я не скажу вам. Вибачте, я не можу про це говорити».

Українська армія увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. Російська влада не повідомляє про втрати своєї армії.

Зеленський: Росія втратила на Курщині близько 6 тисяч солдат

Джерело: ua.krymr.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua