«Воював у Бахмуті» – російський суд заочно засудив севастопольця до 16 років колонії за статтею про «держзраду»

06 вересня 2024 р. 14:56

06 вересня 2024 р. 14:56


Підконтрольний Росії Севастопольський міський суд заочно засудив 37-річного уродженця Севастополя до 16 років позбавлення волі та 400 тисяч рублів штрафу за статтею про «державну зраду». Про це повідомляє російська прокуратура Севастополя.

Згідно з повідомленням, чоловік нібито вступив до Збройних сил України та брав участь у боях за Бахмут.

«У суді встановлено, що чоловік, який є громадянином Російської Федерації, перейшов на бік супротивника і у складі збройних сил України у березні 2023 року в районі міста Бахмут брав участь у військових діях проти Збройних Сил Російської Федерації», – йдеться у повідомленні.

Ім'я та прізвище севастопольця не називається, тому отримати або знайти його публічний коментар з цього приводу поки що не можна.

Напередодні повідомлялося, що Підконтрольний РФ Севастопольський міський суд засудив ще одного жителя Севастополя до 16 років ув'язнення за тією самою статтею. Російське слідство стверджує, що чоловіка було «залучено співробітником СБУ до конфіденційної співпраці». За його завданням у період з вересня 2022 по квітень 2023 року, перебуваючи у Севастополі, підсудний нібито збирав та передавав відомості про розташування фортифікаційних загороджень Севастопольської бухти.

Раніше голова правління Центру прав людини ZMINA Тетяна Печончик під час ІІІ Міжнародного форуму Експертної мережі Міжнародної «Кримської платформи» повідомила, що в Криму зросла кількість звинувачень з боку російської влади за статтями про державну зраду (стаття 275 КК РФ) та співробітництво з іноземною державою( стаття 275.1 КК РФ).

За її словами, українські правозахисники зараз моніторять 8 таких справ. Печончик заявила, що збільшення кількості звинувачень за даними статтями відбулося після початку повномасштабного вторгнення Росії до України.

«Воював у Бахмуті» – російський суд заочно засудив севастопольця до 16 років колонії за статтею про «держзраду»

Джерело: ua.krymr.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua