Влада РФ стверджує, що за час дострокового голосування на незаконних виборах у Севастополі проголосувала третина мешканців

06 вересня 2024 р. 15:49

06 вересня 2024 р. 15:49


Голова підконтрольної РФ виборчої комісії Севастополя Ніна Фаустова стверджує, що за час дострокового голосування на незаконних російських виборах в анексованому Криму, яке проводилося з 28 серпня до 5 вересня, проголосувала третина мешканців міста.

«За достроковим голосуванням –проголосували в Севастополі 104 926 осіб. Це 32% виборців. І ці дані у нас з урахуванням голосування військових на екстериторіальних дільницях, які ми сформували за межами Севастополя», – цитує Фаустову російське видання «РИА Новости Крым».

Перевірити справжність озвученої інформації неможливо, оскільки на цих так званих виборах відсутні незалежні міжнародні спостерігачі та екзитполи, а російська влада може фальсифікувати дані.

У Севастополі з 28 серпня по 5 вересня відбулося дострокове голосування. Російська влада міста стверджує, що це необхідно для забезпечення безпеки та зручності виборців у сезон відпусток та підготовки до нового навчального року.

«Це дуже важливо, бо дає додаткову безпеку. Це не концентрує людей, які хочуть висловити свою волю, одноразово або навіть протягом трьох днів, як це було, у певних місцях. З урахуванням наших тривог та інших ризиків, можливість спокійно, комфортно протягом семи днів висловити свою позицію – це додатковий захід безпеки», – заявив російський глава міста Михайло Развожаєв .

Російська влада з 6 по 8 вересня проводить на території анексованого Криму та Севастополя незаконні вибори до створених РФ законодавчих зборів, підконтрольного Росії парламенту Криму, а також депутатів міських і сільських рад.

Під час проведення цих виборів відсутні офіційні міжнародні спостерігачі. Міжнародне співтовариство, ООН, ОБСЄ та інші організації ці вибори, їхні підсумки та депутатів не визнають.

Влада РФ стверджує, що за час дострокового голосування на незаконних виборах у Севастополі проголосувала третина мешканців

Джерело: ua.krymr.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua