У Криму російським депутатам нового скликання піднімуть зарплати після незаконних виборів

06 вересня 2024 р. 17:11

06 вересня 2024 р. 17:11


В анексованому Криму із бюджету передбачається підвищення зарплат для російських депутатів місцевих рад, повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

Також, за його даними, з-поміж новообраних депутатів оберуть керівників органів місцевого самоврядування, оклади у яких будуть суттєво вище середніх за мірками Криму.

Наприклад, підконтрольний РФ голова Білогірської райради матиме чистий оклад 81 668 рублів на місяць, з урахуванням усіх надбавок ця сума буде в районі 200 тисяч рублів.

«Депутати в анексованому Криму лише фікція. Вони самі нічого не вирішують, усі рішення їм спускають із кабінету керівника їхнього депутатського корпусу. Так у Росії скрізь – від Держдуми до сільради. А щоб вони не ремствували, і залишалися слухняними їм пропонується «пряник» у вигляді гарних окладів та інших «плюшок». Тому навіть проросійськи налаштовані кримчани втратили інтерес до виборів, якщо й приходять на виборчі дільниці, то за вказівкою начальства, а селяни приходять, бо в сільрадах знають кожного і люди не хочуть псувати стосунки з місцевим керівництвом, від якого бувають залежні з тих чи інших причин», – прокоментували ситуацію Крим.Реалії у кримському відділенні міжнародного руху за деокупацію Криму #LiberateCrimea .

Російська влада з 6 по 8 вересня проводить на території анексованого Криму та Севастополя незаконні вибори до створених РФ законодавчих зборів, підконтрольного Росії парламенту Криму, а також депутатів міських і сільських рад.

Під час проведення цих виборів відсутні офіційні міжнародні спостерігачі. Міжнародне співтовариство, ООН, ОБСЄ та інші організації ці вибори, їхні підсумки та депутатів не визнають.

У виборах депутатів російського парламенту Криму, а також міської та сільської рад, за даними російської влади, братимуть участь майже 1,5 млн жителів півострова. По Криму відкрито 1129 виборчих дільниць. Загалом у Криму проходять 265 виборчих кампаній, заміщатимуться 2979 депутатських мандатів, 75 з яких – до російського парламенту Криму.

У Криму російським депутатам нового скликання піднімуть зарплати після незаконних виборів

У Криму російським депутатам нового скликання піднімуть зарплати після незаконних виборів

Джерело: ua.krymr.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua