Telegram готовий піти з країни, яка не поділяє цінності компанії – Дуров

06 вересня 2024 р. 18:32

06 вересня 2024 р. 18:32


«Коли Росія вимагала від нас передати «ключі шифрування», щоб уможливити стеження, ми відмовилися – і Telegram заборонили в Росії. Коли Іран вимагав від нас заблокувати канали мирних протестувальників, ми відмовилися – і Telegram заборонили в Ірані. Ми готові йти з ринків, які не сумісні з нашими принципами, тому що ми робимо це не заради грошей. Нами рухає намір приносити добро і захищати основні права людей, особливо там, де ці права порушуються», – йдеться у заяві.

Також Дуров вважає, що французька влада мала безліч способів звʼязатися з ним, щоб попросити про допомогу.

«Якщо країна незадоволена будь-яким інтернет-сервісом, то, згідно з практикою, вона починає судовий процес проти самого сервісу. Використовувати закони досмартфонної епохи для звинувачення генерального директора в злочинах, скоєних третіми особами на платформі, якою він керує, ­– помилковий підхід» – написав він.

Водночас Дуров стверджує, що Telegram щодня видаляє мільйони шкідливих постів та каналів: «Я поставив перед собою особисту мету досягти того, щоб ми значно покращили ситуацію в цьому відношенні. Ми вже розпочали цей процес усередині компанії, і дуже скоро я поділюся з вами більш детальною інформацією про наш прогрес».

Павла Дурова затримали у французькому аеропорту Ле-Бурже ввечері 24 серпня. Його допитали та помістили під варту.

Відмова від співпраці з владою є одним із шести пунктів звинувачення, висунутого у Франції Дурову. Більшість звинувачень зводиться до того, що за допомогою месенджера Telegram відбуваються тяжкі злочини. Адвокат Дурова назвав усі звинувачення абсурдними.

Через чотири дні Дурова відпустили під судовий нагляд із вимогою внести заставу у розмірі 5 млн євро. Крім того, двічі на тиждень Дуров має відзначатись у поліцейській дільниці, йому заборонено залишати Францію.

Громадянство Франції росіянин Дуров отримав у 2021 році. Останнім часом він жив переважно в Обʼєднаних Арабських Еміратах, там розташований офіс Telegram. Росію підприємець залишив близько 10 років тому, але з короткостроковими візитами відвідував свою батьківщину десятки разів до 2021 року включно.

Telegram готовий піти з країни, яка не поділяє цінності компанії – Дуров

Джерело: ua.krymr.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua