Журналісти підтвердили особистості 68 тисяч військових РФ, вбитих в Україні

07 вересня 2024 р. 09:14

07 вересня 2024 р. 09:14


Журналісти підтвердили особисті дані 68011 російських військових та найманців, які брали участь у вторгненні в Україну, вбитих під час бойових дій. Їхні дані встановлені командою журналістів та волонтерів, яка веде поіменний список втрат з початку повномасштабного вторгнення.

Імена загиблих з'ясовуються за відкритими даними журналістами російської службою BBC , «Медиазоны» та добровольцями, які їм допомагають. За підсумками підрахунків цього тижня вперше на перше місце за загальною кількістю втрат вийшла категорія військовослужбовців, які підписали професійні контракти після початку повномасштабної війни, йдеться у публікацій ВВС.

Розслідувачам вдалося підтвердити загибель 13152 добровольців – це 20% від загальної кількості підтверджених втрат російської сторони. У матеріалі йдеться, що можна з великою впевненістю говорити, що більшість контрактників погоджувалися брати участь у війні без примусу.

Російська влада пропонує їм високі виплати та пільги, як на федеральному, так і на регіональному рівні. З жовтня 2023 року щотижневі втрати добровольців не опускалися нижче 100 осіб на тиждень, у деякі періоди показник був утричі вищим.

За даними Крим.Реалії , кількість підтверджених осіб кримчан, яких було вбито в лавах російської армії на війні проти України, досягла 842 осіб. При цьому про смерть 40 із них стало відомо у серпні 2024 року.

Лідерами за кількістю «похоронок» стали Керч та Севастополь. Серед усіх серпневих некрологів сім стосуються 810-ї бригади морської піхоти Чорноморського флоту РФ. Майже всі її військовослужбовці були вбиті на території Курської області Росії, де з серпня триває наступальна операція ЗСУ.

Журналісти підтвердили особистості 68 тисяч військових РФ, вбитих в Україні

Джерело: ua.krymr.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua