Рух «Жовта стрічка» публікує відео, на яких спалюють агітматеріали незаконних російських виборів у Криму

07 вересня 2024 р. 10:08

07 вересня 2024 р. 10:08


Активісти руху «Жовта стрічка» публікують відео, на яких спалюють матеріали з агітацією політиків РФ голосувати на незаконних російських виборах на Кримському півострові, які розповсюджуються в Криму.

За два дні активісти опублікували подібні відео із Севастополя, Сімферополя, Ялти, Алушти, Євпаторії, Бахчисараю.

«Кримчани не були і ніколи не будуть німими маріонетками в руках російської окупаційної адміністрації. Євпаторія, Севастополь, Сімферополь, Бахчисарай – кожне з цих міст бойкотом виборів показує росіянам, що їм тут не раді і що їх тут не сприймають як законну владу. Псевдовибори, шо проводяться окупантами – це фікція, паперовий будинок, що розпадеться як тільки до Криму повернеться українська держава», – йдеться у повідомленні під однією з добірок відео.

Напередодні рух «Жовта стрічка» закликав кримчан ігнорувати незаконні вибори на території анексованого Кримського півострова, які проводяться Росією з 6 по 8 вересня.

Російська влада з 6 по 8 вересня проводить на території анексованого Криму та Севастополя незаконні вибори до створених РФ законодавчих зборів, підконтрольного Росії парламенту Криму, а також депутатів міських і сільських рад.

Під час проведення цих виборів відсутні офіційні міжнародні спостерігачі. Міжнародне співтовариство, ООН, ОБСЄ та інші організації ці вибори, їхні підсумки та депутатів не визнають.

У виборах депутатів російського парламенту Криму, а також міської та сільської рад, за даними російської влади, братимуть участь майже 1,5 млн жителів півострова. По Криму відкрито 1129 виборчих дільниць. Загалом у Криму проходять 265 виборчих кампаній, заміщатимуться 2979 депутатських мандатів, 75 з яких – до російського парламенту Криму.

Рух «Жовта стрічка» публікує відео, на яких спалюють агітматеріали незаконних російських виборів у Криму

Джерело: ua.krymr.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua