В Україні за допомогу РФ буду судити двох «волонтерів» з Криму – прокуратура АРК

07 вересня 2024 р. 11:00

07 вересня 2024 р. 11:00


Як стверджується, один з обвинувачених – приватний підприємець, який організував ремонт та передачу автомобілів для ЗС РФ, які беруть участь у збройній агресії проти України.

«У 2023 році їм було передано військовослужбовцям РФ 7 підготовлених для участі у бойових діях автомобілів підвищеної прохідності (НИВА, УАЗ та ГАЗель). Інформацію про збирання коштів на придбання автомобілів та запчастин для їх ремонту, а також звіти про результати «благодійної діяльності» «підприємець» розміщував у власному телеграм-каналі», – йдеться у повідомленні.

Інший «волонтер», як зазначається, співпрацював із помічницею російського депутата Ялтинської міськради й неодноразово передавав їй матеріальні ресурси (дизельний генератор, ретранслятор для персонального зв'язку, морський контейнер, антени для рацій, автомобільні акумулятори тощо) для потреб окремих підрозділів РФ.

Представник президента України в АР Крим Таміла Ташева заявила, що «одним із пріоритетних завдань України після деокупації Криму стане виявлення та притягнення до відповідальності тих, хто сприяв російській анексії півострова». За її словами, ті, хто вчиняв злочини проти людяності та воєнні злочини, порушував права людини та вчиняв злочини, визначені як геноцид, мають бути притягнуті до відповідальності.

В Україні за допомогу РФ буду судити двох «волонтерів» з Криму – прокуратура АРК

Джерело: ua.krymr.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua