У перший день незаконних російських виборів у Криму надходили повідомлення про мінування виборчих дільниць – Малишев

07 вересня 2024 р. 15:00

07 вересня 2024 р. 15:00


Голова підконтрольного РФ Виборчкому в Криму Михайло Малишев заявив, що в перший день проведення незаконних російських виборів надійшли повідомлення про мінування виборчих дільниць у Ялті, Євпаторії та Київському районі Сімферополя.

«Заходи були вжиті, як і всі заходи щодо дотримання громадського порядку. Жодних зривів Виборчого процесу не було», – цитує Малишева російське видання «РИА Новости Крым».

За його словами, другий день незаконного голосування розпочався штатно.

Напередодні рух «Жовта стрічка» закликав кримчан ігнорувати незаконні вибори на території анексованого Кримського півострова, які проводяться Росією з 6 по 8 вересня.

При цьому активісти публікували відео , на яких спалюють матеріали з агітацією політиків РФ, які розповсюджуються в Криму, голосувати на незаконних російських виборах на Кримському півострові.

Російська влада з 6 по 8 вересня проводить на території анексованого Криму та Севастополя незаконні вибори до створених РФ законодавчих зборів, підконтрольного Росії парламенту Криму, а також депутатів міських і сільських рад.

Під час проведення цих виборів відсутні офіційні міжнародні спостерігачі. Міжнародне співтовариство, ООН, ОБСЄ та інші організації ці вибори, їхні підсумки та депутатів не визнають.

Сімферопольська виборча дільниця №359. Крим, архівне фото

У виборах депутатів російського парламенту Криму, а також міської та сільської рад, за даними російської влади, братимуть участь майже 1,5 млн жителів півострова. По Криму відкрито 1129 виборчих дільниць. Загалом у Криму проходять 265 виборчих кампаній, заміщатимуться 2979 депутатських мандатів, 75 з яких – до російського парламенту Криму.

У перший день незаконних російських виборів у Криму надходили повідомлення про мінування виборчих дільниць – Малишев

Джерело: ua.krymr.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua