Фінляндія надасть Україні новий пакет військової допомоги

13 вересня 2024 р. 14:34

13 вересня 2024 р. 14:34


Фінляндія надасть Україні новий, уже 25-й пакет військової допомоги, повідомило міністерство оборони північноєвропейської країни.

Допомогу буде надано на суму близько 118 мільйонів євро. Загалом Фінляндія надала Україні допомоги вже на суму 2,3 мільярда євро, повідомляє військове відомство 13 вересня.

«Воєнна ситуація в Україні далі залишається серйозною. Як і було обіцяно, Фінляндія продовжить надавати матеріальну допомогу. Наше послання країнам-партнерам у тому, що ми не повинні здаватися», – заявив міністр оборони країни Антті Хяккянен.

У повідомленні також вказано, що «з оперативних міркувань і для того, щоб гарантувати безпечне прибуття доставки до місця призначення, більш детальна інформація про зміст допомоги, спосіб її доставки чи розклад не надаватиметься».

Фінляндія бере участь у бронетанковій коаліції з допомоги Україні на чолі з Польщею, Німеччиною та Італією та в коаліції з інформаційних технологій на чолі з Естонією та Люксембургом. Також Фінляндія приєдналася до чеської ініціативи з закупівлі боєприпасів для ЗСУ.

Фінляндія надасть Україні новий пакет військової допомоги

Джерело: ua.krymr.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua