У Білогірському районі відкрили ще дві меморіальні дошки учасникам війни проти України

15 вересня 2024 р. 14:57

15 вересня 2024 р. 14:57


У Білогірському районі анексованого Криму на фасаді Голованівської школи відкрили меморіальні дошки двом випускникам цього навчального закладу, які загинули на війні проти України, повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

Йдеться про кулеметника мотострілецького відділення Віктора Сасова та рядового Володимира Босова. Загиблим присвоєно посмертно російські ордени Мужності.

Також цього тижня у Білогірському районі попрощалися із сержантом морської піхоти Рідваном Аблязізовим та десантником Сергієм Хазовим. Обидва також загинули на так званому СВО (так у Росії називають повномасштабну війну проти України – КР).

У кримському відділенні міжнародного руху за деокупацію Криму #LiberateCrimea розповіли Крим.Реалії, що після початку Курської операції ЗСУ кількість загиблих кримчан значно зросла.

«Ми відзначаємо, що кількість загиблих кримчан зросла після початку Курської операції ЗСУ. Це пов'язано з тим, що туди перекинули резерви з підрозділів морської піхоти та ВДВ, які базуються в Криму», – розповіли у #LiberateCrimea.

У липні у кримському Білогірську на фасаді середньої школи №2 відкрили меморіальну дошку братам Петру та Миколі Лобановим. Примітно, що обидва брати були військовослужбовцями строкової служби в російській армії, незаконно призваними в анексованому Криму Міністерством оборони РФ.

За даними Крим.Реалії, кількість підтверджених осіб кримчан, які були вбиті в лавах російської армії на війні проти України, перевищила 840 осіб. При цьому про смерть 40 із них стало відомо у серпні 2024 року.

Лідерами за кількістю «похоронок» стали Керч та Севастополь. Серед усіх серпневих некрологів сім стосуються 810-ї бригади морської піхоти Чорноморського флоту РФ. Майже всі її військовослужбовці були вбиті на території Курської області Росії, де з серпня триває наступальна операція ЗСУ.

У Білогірському районі відкрили ще дві меморіальні дошки учасникам війни проти України

Джерело: ua.krymr.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua