«Хочемо російського лева». Власник кримського парку «Тайган» Зубков продав переданого йому з Донецька лева до Китаю

15 вересня 2024 р. 16:17

15 вересня 2024 р. 16:17


8 вересня пресслужба парку львів «Тайган» повідомила, що передане в листопаді минулого року з Донецька левеня Шерхан продане до Китаю і супроводжуватиме його до пункту призначення особисто власник парку Олег Зубков, повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

За словами речника парку львів «Тайган» Тетяни Алексагіної китайці захотіли саме «російського лева».

«Китайці повідомили, що вони мають можливість придбати лева де завгодно, але їм хочеться саме російського лева у свій зоопарк», – розповіла Алексагіна.

Ця звістка викликала масу обурення як з боку підписників каналів «Тайгана», так і з боку зоозахисників, які вважають такий вчинок Зубкова зрадою щодо левеня, якого так розпиарили на каналах «Тайгана».

«Хто ж ви, після такої зради? Своїх не кидаємо – не ваше гасло, зафарбуйте чорною фарбою», – написала їхня передплатниця Надія Дубровіна.

Зоозахисник, російський блогер Сергій Марченко повідомив, що за його інформацією вивезення левеня Шерхана є незаконним, його перевозили до Білорусі у жахливих умовах – у закритій скриньці під загальним наркозом.

Двомісячне левеня на ім'я Шерхан переїхало з Донецька до парку львів «Тайган» в анексованому Криму в листопаді 2023 року. Його передала «Тайгану» приватна особа за умови забезпечення належних умов утримання.

«Хочемо російського лева». Власник кримського парку «Тайган» Зубков продав переданого йому з Донецька лева до Китаю

Джерело: ua.krymr.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua