«Закликав помститися за підрив Кримського мосту»: голову осередку російської партії в Криму заочно засудили до 8 років – СБУ

18 вересня 2024 р. 16:14

18 вересня 2024 р. 16:14


Український суд заочно засудив до 8 років ув'язнення голову регіонального осередку партії «Справедливая Россия – За правду» в анексованому Криму за посягання на територіальну цілісність України, повідомляє Служба безпеки України.

За даними українського слідства, засуджений з лютого 2022 року активно підтримував збройну агресію Росії проти Украни у своїх соцмережах.

«Ворожий поплічник публікував дописи, в яких називав Маріуполь «російським містом, яке потрібно денацифікувати», Львів – «лігвом фашистів», а також вимагав «покарати бандерівців» за підрив Кримського мосту», – йдеться у повідомленні СБУ.

Крім того, як стверджує спецслужба, агітував підтримати незаконні референдуми щодо приєднання окупованих територій України до Росії.

Суд визнав чоловіка винним за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України); ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

У повідомленні відомства не називають ім'я та прізвище підозрюваного, проте чиновник, який не був уповноважений розмовляти з медіа та побажав залишитися анонімним, повідомив Крим.Реалії, що йдеться про Степана Кіскіна. Публічні коментарі засудженого відсутні.

Раніше Шевченківський районний суд Києва заочно засудив колишнього військовослужбовця Збройних сил України з Феодосії до 14 років ув'язнення за дезертирство та держзраду.

Раніше представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева заявила , що «одним із пріоритетних завдань України після деокупації Криму стане виявлення та притягнення до відповідальності тих, хто сприяв російській анексії півострова». За її словами, ті, хто вчиняв злочини проти людяності та воєнні злочини, порушував права людини та вчиняв злочини, визначені як геноцид, мають бути притягнуті до відповідальності.

«Закликав помститися за підрив Кримського мосту»: голову осередку російської партії в Криму заочно засудили до 8 років – СБУ

Джерело: ua.krymr.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua