Парламент Естонії визнав депортацію кримських татар геноцидом

16 жовтня 2024 р. 19:04

16 жовтня 2024 р. 19:04


Парламент Естонії схвалив заяву про визнання депортації кримськотатарського народу радянським режимом 1944 року актом геноциду. Про це повідомляє пресслужба представництва президента України в АР Крим.

Цю заяву підтримали 83 депутати естонського парламенту.

У документі засуджується масове знищення кримських татар та їх насильницька депортація з Кримського півострова. Також у документі наголошується, що Російська Федерація після анексії Криму в 2014 році продовжує політику геноциду проти кримських татар, спрямовану на знищення їх ідентичності.

Заявою депутати закликають засудити продовження злочинів проти кримських татар у Криму. Також у документі закликають міжнародне співтовариство виявити солідарність та продовжувати засуджувати анексію Криму Російською Федерацією.

Раніше повідомлялося, що в Естонії голова комісії Рійгікогу (парламенту) із закордонних справ Марко Міхкельсон від імені 54 депутатів передав на розгляд проєкт заяви про визнання депортації кримських татар 1944 року актом геноциду.

9 жовтня Верховна Рада України закликала уряди та парламенти іноземних держав визнати депортацію кримських татар із Криму у 1944 році актом геноциду кримськотатарського народу.

Парламент Естонії визнав депортацію кримських татар геноцидом

Джерело: ua.krymr.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua