РФ використовує Крим для «транзиту» на свою територію цивільних заручників та українських дітей

16 жовтня 2024 р. 19:04

16 жовтня 2024 р. 19:04


Росія використовує Крим для «транзиту» на свою територію цивільних заручників та відібраних на окупованих територіях України дітей, розповіла кореспонденту Крим.Реалії заступниця постійного представника президента України в АР Крим Ольга Куришко.

Вона повідомила, з якою метою прибула на міжнародну конференцію Forum 2000 у Празі.

«Ми хочемо говорити про політичних в'язнів. Тому що Крим зараз використовується як така транзитна зона, транзитна територія, через яку вивозять дітей, незаконно відібраних у батьків з окупованих територій. Це транзит також для цивільних заручників, яких захоплюють на інших територіях», – зазначила вона.

На думку Куришко, як з 2014 року, так і зараз у Криму тривають політично вмотивовані затримання, затримання людей, які опираються окупації.

Раніше Куришко заявила, що за час анексії Криму Росія перетворила півострів на фактичну в'язницю для його жителів, де систематичні порушення прав людини та репресії стали щоденною реальністю.

За даними України, за час війни в Росії та на окупованих територіях опинилися понад 20 тисяч українських дітей.

У березні 2023 року Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордери на арешт Путіна та Львової-Бєлової. Їх підозрюють у скоєнні воєнних злочинів – насильницькій депортації та переміщенні населення, зокрема дітей, з окупованих територій України.

За даними української влади, поки що вдалося повернути 508 дітей, з них 115 – це діти-сироти.

РФ використовує Крим для «транзиту» на свою територію цивільних заручників та українських дітей

Джерело: ua.krymr.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua