Солдати з КНДР, яких навчають у РФ, будуть підготовлені до 1 листопада – Буданов

18 жовтня 2024 р. 14:35

18 жовтня 2024 р. 14:35


На сході Росії проходять підготовку до участі у війні проти України близько 11 тисяч північнокорейських солдатів, повідомив голова Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

«Вони будуть готові до 1 листопада», – сказав він в інтерв’ю виданню The War Zone , опублікованому 17 жовтня.

За його словами, північнокорейські війська будуть використовувати російську техніку й боєприпаси.

Перші 2600 солдатів вирушать у Курську область Росії, де Україна створила плацдарм, а куди будуть направлені решта північнокорейських військ – поки невідомо, сказав Буданов.

«Зараз ми не маємо повної картини», – зазначив він.

Напередодні президент України Володимир Зеленський у Брюсселі заявив, що Північна Корея готується відправити загалом 10 тисяч солдатів для участі у війні Росії проти України.

За його словами, українська розвідка має інформацію про те, що деякі північнокорейські офіцери вже були направлені на українські території, окуповані Росією, і тренуються разом із російськими солдатами.

14 жовтня Зеленський заявив, що КНДР «фактично входить у війну». Він також сказав, що Північна Корея не просто передає зброю Росії, а фактично відправляє своїх громадян воювати в Україну в російських військах.

У Кремлі відкинули ці звинувачення як «фейкові новини».

Того дня російський лідер Володимир Путін подав для ратифікації до російської Держдуми текст російсько-північнокорейської угоди про всеосяжне стратегічне партнерство, яку обидві країни підписали в червні 2024 року.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) заявив, що Кремль, ймовірно, використовує нещодавню угоду про всеосяжне стратегічне партнерство між Росією і Північною Кореєю, укладену в червні 2024 року, для того, щоб якомога довше уникати мобілізації в РФ.

У Білому домі заявили, що Сполучені Штати «стурбовані» повідомленнями про те, що північнокорейські солдати воюють на боці Росії у війні проти України.

Речник Ради національної безпеки США Шон Саветт заявив, що участь військ КНДР у війні проти України, якщо ці повідомлення є правдивими, означатиме значне посилення співпраці між Північною Кореєю і РФ у військовій сфері.

Солдати з КНДР, яких навчають у РФ, будуть підготовлені до 1 листопада – Буданов

Джерело: ua.krymr.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua