Кримського активіста Сейтхалілова етапували до колонії в російській Карелії – дружина

21 жовтня 2024 р. 17:04

21 жовтня 2024 р. 17:04


Засудженого Росією кримчанина Рустема Сейтхалілова етапували до виправної колонії №9 у Петрозаводську російської Карелії. Про це повідомила його дружина Ельзара Сейтхалілова, повідомляє «Кримська солідарність».

Повідомляється, що після прибуття кримського татарина одразу помістили до штрафного ізолятора на 14 діб з невідомих причин. Із в'язниці №1 Димитровграда Ульянівської області його вивезли наприкінці вересня.

Рустем Сейтхалілов – активіст «Кримської солідарності». До арешту допомагав сім'ям політв'язнів у Криму, відвідував суди, робив передачі до СІЗО, а також сприяв проведенню релігійних свят.

27 березня 2019 року російські силовики провели у Криму масові обшуки у будинках кримськотатарських активістів, зокрема представників громадського об'єднання «Кримська солідарність». Тоді було затримано понад 20 кримськотатарських активістів. Їх звинуватили у причетності до ісламської політичної партії «Хізб ут-Тахрір», яка визнана в Росії терористичною, але діє без обмежень в Україні та на рівні національних законодавств багатьох країн світу.

18 березня 2023 року суд у російському Ростові-на-Дону виніс вирок п'ятьом активістам громадського об'єднання «Кримська солідарність». Кримськотатарські активісти Акім Бекіров, Сейтвелі Сейтабдієв, Рустем Сейтхалілов отримали по 14 років позбавлення волі, Ескендер Сулейманов та Асан Яников – по 15 років колонії у справі кримських мусульман.

Кримського активіста Сейтхалілова етапували до колонії в російській Карелії – дружина

Джерело: ua.krymr.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua