Україна допомогла вивезти з Криму літню українку, яка потребувала догляду – омбудсмен Лубінець

21 жовтня 2024 р. 21:01

21 жовтня 2024 р. 21:01


Україна вивезла з анексованого Криму 77-річну жінку, яка потребувала постійного медичного догляду, повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

«Через літній вік та стан здоров'я українка потребує постійного медичного догляду, який не був їй забезпечений на тимчасово окупованій території. Протягом тривалого часу їй допомагали небайдужі люди, проте після чергового затяжного перебування у лікарні вона потребувала термінової евакуації», – повідомив Лубінець.

Він додав, що Офіс омбудсмена разом із партнерськими організаціями вжив усіх необхідних заходів, зокрема, підготував документи для організації евакуації.

Також, за словами Лубінця, жінка була забезпечена медичним супроводом протягом дороги: поряд з нею постійно перебував медпрацівник, а після перетину кордону на неї чекала швидка. Медичний персонал оглянув її та супроводжував до Ужгорода, де вона возз'єдналася з родиною.

Раніше повідомлялося, що загін спеціальної розвідки Військово-морських сил України провів операцію та евакуював з анексованого Криму сім'ю офіцера ВМС України.

Україна допомогла вивезти з Криму літню українку, яка потребувала догляду – омбудсмен Лубінець

Джерело: ua.krymr.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua