Опитування: 43% прихильників Путіна хочуть відновлення відносин із Заходом

22 жовтня 2024 р. 19:28

22 жовтня 2024 р. 19:28


Відновлення відносин із країнами Заходу хочуть 43% прихильників президента Росії Володимира Путіна. Це випливає із телефонного опитування проєкту «Хроніки», результати якого отримала російська служба Радіо Свобода .

До прихильників Путіна проєкт зарахував тих, хто обрав перший варіант при відповіді на запитання «Ви загалом схвалюєте чи не схвалюєте діяльність Володимира Путіна на посаді президента Росії?» Таких виявилося 78%. Кількість тих, хто відмовився відповідати, «Хроніки» не повідомляють.

З’ясувалося, що відновлення відносин із західними країнами хоче значна частина прихильників Путіна – попри його політику дистанціювання від Заходу. Як відповіли на запитання решта 57% тих, хто схвалює діяльність Путіна: «не хочу», «не знаю» або «все одно», проєкт не уточнює. Серед тих, хто не схвалює політику Путіна, відновити відносини із західними країнами хочуть 90%.

Крім того, 61% тих, хто підтримує Путіна, згодні на укладення мирного договору з Україною із обопільними поступками. Серед супротивників політики Путіна на такий мирний договір погодилися б 79%. Позицію незгодних «Хроніки» не розкривають – варіанти можуть бути різними.

Мобілізації чоловіків на війну з Україною хочуть 25% прихильників президента і 13% його супротивників. Зосередження основних зусиль влади на внутрішніх соціальних та економічних проблемах бажають 83% тих, хто схвалює діяльність Путіна і 92% тих, хто не схвалює.

Опитування: 43% прихильників Путіна хочуть відновлення відносин із Заходом

Джерело: ua.krymr.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua