Посол України в Туреччині про "припинення вогню": 25% території залишиться під контролем рф

26 липня 2024 р. 16:50

26 липня 2024 р. 16:50


Посол України в Туреччині Василь Боднар заявив, що можливе припинення вогню означатиме, що росія виграє час, щоб посилити свої сили, щоб посилити свої можливості та відновити напади на Україну.

Про це він сказав в інтерв'ю Euronews.

Боднар підкреслив, що вирішення російської окупації, яка триває в Україні вже понад два роки, полягає в захисті територіальної цілісності України в рамках міжнародного права, і сказав: "Будь-яка інша пропозиція рішення не повинна прийматися до розгляду, і з цієї причини ми відхилили її".

"Багато країн пропонували ідею припинення вогню, але ніхто не замислюється, що це означає", - додав він.

Боднар заявив, що припинення вогню означає, що "25% території України залишиться під контролем росії" і "росія виграє час, щоб посилити свої сили, щоб зміцнити свої можливості та відновити напади на Україну".

Боднар сказав: "Наші методи забезпечення миру дуже прості - це виведення російських військ і збереження міжнародного права, тоді ми можемо почати говорити про інші можливості".

Посилаючись на заклик до припинення вогню, зроблений прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном під час його нещодавнього візиту до Києва, Боднар заявив, що пропозиція Орбана щодо припинення вогню не містить жодних деталей.

Посол України в Туреччині про "припинення вогню": 25% території залишиться під контролем рф

Джерело: sd.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua