Організував мобілізацію на окупованій Луганщині. СБУ повідомила про підозру гауляйтеру Пасічнику

26 липня 2024 р. 18:27

26 липня 2024 р. 18:27


Задокументовано нові злочини очільника окупаційної «адміністрації» Луганської квазіреспубліки Леоніда Пасічника. Про це повідомляє СБУ Луганщини.

В чому суть

Гауляйтер т.зв. «лнр» організував примусове залучення жителів тимчасово захопленої частини території Луганщини до окупаційних угруповань Південного військового округу рф.

Починаючи від 19 лютого 2022 року гауляйтер підписав декілька розпоряджень щодо «введення воєнного стану» та примусову «мобілізацію» чоловіків.

Це стало формальною підставою для того, щоб російські окупанти насильно «призвали» на війну проти України майже 80% працівників місцевих підприємств.

Насамперед мова йде про чоловіків віком від 18 років, яких після нетривалої підготовки на полігонах відправляють на «м’ясні» штурми позицій ЗСУ на східному фронті.

За наявними даними, понад 70% «мобілізованих» загинули на «передовій» у перші місяці повномасштабного вторгнення рф.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Пасічнику про нову підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинені за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, що на початку липня цього року за матеріалами СБУ гауляйтер «лнр» заочно отримав 12 років тюрми за колабораціонізм та посягання на територіальну цілісність України.

Наразі тривають слідчі дії щодо притягнення Пасічника до відповідальності за новими фактами його злочинної діяльності.

"Ватажку" окупованої Луганщини повідомили про підозру Фото: СБУ СБУ повідомила про підозру гауляйтеру окупованої Луганщини, 26.07.2024

Що було раніше

На окупованій Луганщині від 1 вересня в усіх школах запроваджують “патріотичні уроки” . Учням 8-х та 10-х класів "промиватимуть мізки" на уроках "захисту батьківщини" та п’ятиденних військових зборах

Світло у кінці тунелю. На окупованій Луганщині "обіцяють" подати електрику у Попасну через рік

Реклама

Організував мобілізацію на окупованій Луганщині. СБУ повідомила про підозру гауляйтеру Пасічнику

Джерело: popasnaya.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua