На Луганщині росіяни малюють новий мурал. Його присвячено російському фізику-ядернику Курчатову

04 вересня 2024 р. 11:55

04 вересня 2024 р. 11:55


В окупованому Сєвєродонецьку малюють стінопис, присвячений засновнику Інституту атомної енергії, творцю радянської атомної зброї, академіку АН СРСР Ігорю Курчатову. Про це повідомляє Сватове .City.

В чому суть

В рамках арт-фестивалю “Вуличні галереї” російські окупанти заходилися прикрасити стіни окупованого Сєвєродонецька двома новими муралами.

До створення малюнку Курчатова на багатоповерхівці, що розташовано на вулиці Князя Володимира (колишня вул.Курчатова), залучили “художників Сєвєродонецька”.

Інтернет-ресурс, підконтрольний т.зв. "ЛНР" зазначає, що місцеві митці “отримали унікальну нагоду – взяти участь у майстер-класі з малювання мурала. Досвідчені майстри поділилися своїми знаннями та навичками, провівши майстер-клас та відкривши для всіх бажаючих світ графіті та монументального живопису“.

“Творчістю“ керував “досвідчений росіянин“ Артур Гультяєв.

В окупованому Сєвєродонецьку росіяни увічнюють "батька" ядерної зброї Фото: інтернет-ресурс, підконтрольний т.зв. "ЛНР" В окупованому Сєвєродонецьку росіяни малюють мурал, присвячений фізику-ядернику Ігорю Курчатову, 04.09,2024

Щодо другого стінопису, то окупаційні медіа повідомили, що його буде присвячено “навчанню та знанням”, а відтак його зведуть на фасаді школи №9. До малювання залучать школярів.

Що було раніше

Звільнення від фашиZму неминуче. 4 вересня, у 81-у річницю звільнення Луганщини від фашистських загарбників, рух "Жовта Стрічка" нагадав російським окупантам, що Луганськ - це Україна

Реклама

На Луганщині росіяни малюють новий мурал. Його присвячено російському фізику-ядернику Курчатову

Джерело: svatove.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua