"Швидка" приїде не до кожного хворого. На окупованій Луганщині катастрофічною є ситуація в медицині

04 вересня 2024 р. 13:05

04 вересня 2024 р. 13:05


На окупованій Луганщині місцеві жителі не можуть отримати кваліфіковану медичну допомогу в лікарнях та викликати "швидку". Про це повідомляє Попасна .City.

В чому суть

Життя в окупації кардинально відрізняється від картинки, що розповсюджують російські пропагандисти.

Показові сюжети російських ЗМІ про "відновлення" Луганщини не співпадають з реальністю.

Окупаційна "влада" заплющує очі на кричущу проблему захопленого регіону - незадовільну ситуацію в медицині.

В т.зв. "ЛНР" відчувається катастрофічна нестача карет швидкої допомоги. Це стосується не тільки "нових територій", захоплених у 2022 році. Зі "швидкими" складно навіть на територіях, окупованих ще у 2014-му.

Окуповане 10 років тому місто Лутугине сьогодні обслуговує лише один автомобіль "швидкої" допомоги. Про це повідомляє Луганська обласна військова адміністрація. За її інформацією, в місті працюють почергово декілька бригад, однах на всіх є лише одна карета "швидкої".

Складна ситуація із забезпеченням транспортом спостерігається і в медиків інших населених пунктів т.зв. "ЛНР". Попри чисельні заяви росіян про повне оновлення парку служби екстреної допомоги, зроблені минулоріч під час псевдовиборів, ця проблема залишається відкритою й дотепер.

"Через нестачу спеціального транспорту диспетчери щодня вимушені відмовляти десяткам людей, деякі з яких на лікарів вже не дочекаються", - йдеться у повідомленні Луганської ОВА.

Крім того, частина машин не виїздить на виклики через великий дефіцит пального, що нині спостерігається в Луганській псевдореспубліці. Інші "карети" обслуговують російських військових - перевозять "двохсотих" і "трьохсотих" окупантів.

Що було раніше

На окупованій Луганщині місцеві скаржаться на нестабільну роботу автобусів . В окупаційній “владі” “ждунам” відповіли, що “покращення” в пасажирських перевезеннях не буде через суттєвий дефіцит бензину

Реклама

"Швидка" приїде не до кожного хворого. На окупованій Луганщині катастрофічною є ситуація в медицині

Джерело: popasnaya.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua