Били та катували. В окупованій Попасній російські військові вбивали своїх в нелегальній в’язниці

04 вересня 2024 р. 17:30

04 вересня 2024 р. 17:30


В окупованому місті Попасна існувала нелегальна в’язниця, куди російське військове командування відправляло тих, хто не виконував їхні накази. Про це повідомляє "Суспільне Новини".

В чому суть

В окупованій Попасній в 2023 році була нелегальна в’язниця, де утримували російських військових перед стратою.

Солдатів та офіцерів армії РФ били, катували, тримали в умовах антисанітарії. Сімох таких “в’язнів” на автомобілі УАЗ вивезли з підвалу у Попасній до села Бахмутське Донецької області - там їх підірвали гранатами в одному з будинків. Аби приховати злочин, тіла чоловіків та УАЗ спалили.

Розслідувачі “Суспільного” отримали матеріали кримінальної справи слідчого комітету РФ. Згідно з документом, у 2023 році командири 6-ї мотострілецької дивізії РФ віддавали накази ув’язнювати та катувати своїх військових.

Бійці цього російського підрозділу неодноразово скаржилися на нестерпні умови служби на території України: неможливість помитися чи сходити за продуктами, недостатнє екіпірування, відсутність евакуації з поля бою, поламану техніку.

Скріншот зі справи слідчого комітету РФ Фото: Суспільне Новини Скріншот зі справи слідчого комітету РФ

Командир 6-ї дивізії Марат Оспанов наказав своїм підлеглим затримувати та незаконно утримувати військових, які “порушували військову дисципліну і відмовилися виконувати накази, вчиняли інші проступки”. Затримувати невдоволених Оспанов доручив своєму заступнику — полковнику Станіславу Іванісову. А полковник Євгеній Малишко був “відповідальним за вбивство військовослужбовців, які, на думку Оспанова, не підлягали виправленню”, йдеться в документі слідчого комітету РФ.

Загалом, у справі фігурують 19 російських військових. У різний час у підвалах кількох будинків у місті Попасна: на вулиці Миру, 146 та на вулиці Кошового, 33 та 39.

У підвалі будинку №146 на вулиці Миру командування 6-ї дивізії катувало своїх військових Фото: Скріншот з Google-мапи У підвалі будинку №146 на вулиці Миру командування 6-ї дивізії катувало своїх військових

Родичі вбитих російських військових підтвердили, що проти керівництва дивізії триває слідство. Проте, родичам учасників т.зв. "СВО" прямо не говорять про загибель військових. Дехто й дотепер вважає їх зниклими безвісти.

Що було раніше

На окупованій Луганщині катастрофічною є ситуація в медицині . Місцеві жителі не можуть викликати "швидку" - карети не їздять через дефіцит пального

Реклама

Били та катували. В окупованій Попасній російські військові вбивали своїх в нелегальній в’язниці

Джерело: popasnaya.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua