За гроші з РФ. Переселенець з Луганщини підпалював у Черкасах пікапи військових та об’єкти залізниці

05 вересня 2024 р. 08:38

05 вересня 2024 р. 08:38


Затримано двох поплічників РФ, які вчиняли замовні підпали у місті Черкаси, один з них - переселенець з міста Лисичанськ. Про це повідомляє Попасна .City.

В чому суть

СБУ та Нацполіція затримали у Черкасах двох наркозалежних молодиків, які за гроші з РФ здійснювали підпали.

Протягом однієї доби 19-річний та 21-річний чоловіки підпалили два позашляховики ЗСУ та релейну шафу магістральної лінії залізничного сполучення.

За даними слідства, одним зі зловмисників виявився переселенець з Лисичанська, який оселився на Черкащині, інший – місцевий житель.

«Обидва є наркозалежними і погодилися «швидко заробити на дозу» через Telegram-канал. Там їм відповів представник країни-агресорки, який запропонував «легкі гроші» в обмін на співпрацю. Для вчинення злочину фігуранти купили бензин та легкозаймисту суміш», - надають подробиці в СБУ Черкащини.

Дві військові автівки – Subaru Forester зеленого кольору та Nissan Navara D40 чорного кольору – підпали близько 5-ї години ранку. Пікапи ЗСУ проходили техобслуговування після виконання бойових завдань на фронті.

У Черкасах затримали двох наркозалежних, які за гроші з РФ здійснювали підпали Фото: СБУ Черкащини СБУ та Нацполіція затримали у Черкасах двох наркозалежних, які за гроші з РФ здійснювали підпали, 05.09.2024

Обох зловмисників затримано «по гарячих слідах». Під час обшуку в них вилучено мобільний телефон, який вони використовували для зв’язку з представниками ФСБ країни-агресорки. За підпали підозрюваним обіцяли грошову винагороду в сумі 10 тис грн

Після виконання трьох «тестових» завдань від окупантів, фігуранти мали продовжити серію підпалів. Наразі їм повідомлено про підозру за ч.2 ст.28 та ч.1 ст.114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 8 років тюрми.

Крім того, нині вирішується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій фігурантів за ч.2 ст.113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану).

У соцмережах вже відреагували на новину. Одні вважають, що лисичанина слід відправити на передову - спокутувати провину. Інші переконані, що для таких має бути публічна страта.

За гроші з РФ. Переселенець з Луганщини підпалював у Черкасах пікапи військових та об’єкти залізниці

Що було раніше

"Народжені перемагати": 81-а ОАеМбр знищила неподалік Білогорівки військову техніку російських окупантів. Також десантники "Слобожанської бригади" відмінусовали живу силу противника

Реклама

За гроші з РФ. Переселенець з Луганщини підпалював у Черкасах пікапи військових та об’єкти залізниці

Джерело: popasnaya.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua