На Луганщині окупанти женуть у окопи місцевих, яким "пощастило" живими повернутися з т.зв. "СВО"

05 вересня 2024 р. 15:04

05 вересня 2024 р. 15:04


В чому суть

На окупованій Луганщині відкрито полювання на чоловіків, які воювали на боці РФ проти України, однак через поранення чи каліцтво були визнані непридатними для подальшої служби.

Таких «щасливчиків» окупанти силоміць повертають до окопів. На окупованій Луганщині з новою силою розгортають операцію: «Могилізація».

«Зворотного шляху немає. Інформацію про чоловіків з т.зв. «ЛНР», які з певних причин завершили воювати, але залишилися живими, включили до нової російської бази розшуку «СОЧ» (самовільно залишивших частину). Їх знаходять і силоміць повертають на фронт», - зазначає керівник Луганської ОВА.

За словами Артема Лисогора, про це стало відомо після скарг родичів та детального аналізу затримань, що відбулися на території Луганської псевдореспубліки протягом літа.

Серед тих поціновувачів «руського міра», яких повертають на фронт – мобілізовані луганчани, які звільнилися зі служби в армії РФ у 2022 році. Також є ті, кого лікарі визнали непридатними. Окупанти затримують й колишніх «контрактників» та ув’язнених, яких агітували воювати «вагнерівці», а потім відпустили. На «м’ясні штурми» окупанти женуть навіть бойовиків, які від 2014 року були задіяні в окупації Луганщини.

«Тобто беруть всіх, в кого є бойовий досвід. Вони не знали, що можуть перебувати в розшуку, і не очікували затримання. Система вирішила інакше», - додає Артем Лисогор.

Що було раніше

Незаконна буцегарня. В окупованій Попасній в 2023 році російські військові катували та вбивали своїх, які відмовилися виконувати накази командування

Реклама

На Луганщині окупанти женуть у окопи місцевих, яким "пощастило" живими повернутися з т.зв. "СВО"

Джерело: svatove.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua