"Спотворюють місто". На Луганщині окупанти "вирішують" долю пошкоджених багатоповерхівок

06 вересня 2024 р. 12:24

06 вересня 2024 р. 12:24


В фейковій “адміністрації” окупованого росіянами Сєвєродонецька виступили із суперечливою заявою, що зруйновані під час бойових дій багатоповерхівки “спотворюють місто”. Про це повідомляє Попасна.City.

В чому суть

У червні 2022 року під час час бойових дій та штурму російськими окупаційними військами Сєвєродонецька сильно постраждала міська забудова. Внаслідок обстрілів в населеному пункті є багато пошкоджених багатоповерхових будинків.

Окупанти й дотепер вирішують, що робити зі “звільненими” будинками, руїни яких розташовано на кожному кроці і “спотворюють обличчя” міста.

В окупаційній адміністрації Сєвєродонецька виступили із суперечливою заявою, що зруйновані росіянами при штурмі міста будинки спотворюють обличчя населеного пункту.

Російським пропагандистам гауляйтер Сєвєродонецька Ніколай Моргунов вихваляється, що наразі всі сили кинуто на “відновлення” соціальних об'єктів та багатоквартирних будинків, які можна швидко ввести в експлуатацію. Але за два з половиною роки особливих успіхів в цьому питанні не досягнуто.

Жителями Луганщини подано 47 тис 187 заяв про пошкоджене або знищене нерухоме майно . Понад 90% від зазначеної кількості - від мешканців Сєвєродонецького району

Що робити зі зруйнованими багатоповерхівками окупанти не знають. Кажуть: “Є два варіанти: або їх будемо зносити і будувати на їхньому місці нові, або їх знесемо частково і спробуємо їх відновити. Остаточне рішення щодо цих об'єктів ще не прийнято".

Однак, будівництво нового житла дотепер не передбачено, бо на це немає коштів в бюджеті Луганської псевдореспубліки. Єдина надія російських поспак на російський бюджет. Якщо у Кремлі видадуть гроші на “відновлення” Сєвєродонецька, то місцева “адміністрація” залюбки візьметься за “освоєння” будівельних грошових потоків.

Тому понівечений житловий фонд й надалі “спотворюватиме вигляд міста”. А окупанти продовжать піаритися в російських ЗМІ на “відновленні” одного-двох під’їздів в аварійних дев’ятиповерхівках.

В окупованому Сєвєродонецьку вирішують долю зруйнованого росіянами житла Фото: інтернет-ресурс, підконтрольний т.зв. "ЛНР" В окупованому Сєвєродонецьку вирішують долю зруйнованих росіянами багатоповерхівок, 06.09.2024

Що було раніше

"Золоті приіски" Луганщини. Окупанти планують "лихоманку" на рудоносних копалинах регіону. Шукатимуть золото й алмази, основні запаси яких вичерпалися 125 років тому

Реклама

"Спотворюють місто". На Луганщині окупанти "вирішують" долю пошкоджених багатоповерхівок

Джерело: svatove.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua